Naarmate het aantal apparaten dat op internet is aangesloten blijft toenemen, neemt ook de dreiging van hackers om waardevolle informatie te stelen of schade toe te brengen aan andere apparaten. Een gebruikelijke manier om dit te doen zou zijn via Wi-Fi-netwerken die bijna elk huishouden heeft. Wi-Fi is de technologie waarmee gebruikers hun mobiele telefoons, computers en andere iOS-apparaten kunnen koppelen aan het internet wanneer en waar ze maar willen binnen een bereik zoals thuis, op kantoor of zelfs op straat. Aangezien er geen fysieke verbinding is om verbinding te maken met het Wi-Fi-netwerk, kan deze vorm van internetverbindingen leiden tot beveiligingslekken als ze niet correct worden beheerd. Voor degenen die bezorgd zijn over de veiligheid van hun wifi en hun persoonlijke gegevens van hackers die ergens buiten kunnen zitten en verbinding kunnen maken met het netwerk, zijn er bepaalde maatregelen die kunnen worden genomen om te voorkomen dat buren en hackers toegang krijgen die zijn beschreven in dit artikel.

Beschouw het verhaal van een Buffalo, New York man als een waarschuwend verhaal. Het huis van de man werd overvallen door agenten van het Amerikaanse Immigration and Customs Enforcement Agency, wat later een vergissing bleek te zijn. De reden? Afdelingen van binnenlandse veiligheidsagenten hebben een distributeur van kinderporno teruggeleid naar de wifi-router van het huis van de man.

Het probleem was, dat de man niet degene was die het illegale en illegale materiaal distribueerde - autoriteiten zeggen dat het zijn buurman was, die verbinding maakte met zijn wifi-netwerk. De agenten hadden niet het verkeerde huis, maar het kostte hen een week om te bepalen dat ze de verkeerde verdachte hadden.

Voor de minder technische gebruikers onder ons kan het beschermen van een internetrouter een ontmoedigende taak zijn, waardoor technische kennis verwarrend kan zijn. Maar met slechts een paar seconden, kan de handleiding van de router, en enig begrip van wat u zoekt, het instellen van op zijn minst enige routerbeveiliging vrij eenvoudig zijn, en kunnen internetgebruikers worden beschermd tegen problemen als identiteitsdiefstal en een ongelukkig bezoek van de De regering van de Verenigde Staten. Hier volgen enkele tips voor het beschermen van uw netwerk en uw gegevens, weg van degenen die het zouden kapen.

Het toevoegen van een soort wachtwoord aan je netwerk is een manier om waarschijnlijk 99 procent van de mensen te ontmoedigen die op afstand toegang tot je wifi-verbinding kunnen krijgen, en het is echt zo ongeveer het eenvoudigste dat je ooit kunt doen om jezelf te beschermen. Een veilig wachtwoord toevoegen aan de Wi-Fi is een methode om snel te voorkomen dat iemand er gemakkelijk verbinding mee kan maken. Bij de meeste draadloze netwerken kan dit worden gedaan door in te loggen op de router en het wachtwoord dienovereenkomstig aan te passen. Het enige dat u nodig hebt, is de Ethernet-kabel die wordt meegeleverd met een router wanneer u deze uit de doos trekt of door een kabelbedrijf installeert, en de handleiding die bij de router wordt geleverd. Door de kabel rechtstreeks op de router aan te sluiten, kan een computer via een internetbrowser toegang krijgen tot de interne instellingen van de router. Het adres (meestal in de vorm van wat een IP-adres wordt genoemd, in het algemeen 192.168.1.1 of iets dergelijks) brengt je in de innerlijke werking van de router, maar je hebt de kabel nodig om er toegang toe te hebben, zodat het niet op afstand kan worden gewijzigd. Het fabrikantenwachtwoord van de router is ook opgenomen in de handleiding (meestal is dit "admin" of "wachtwoord"), en u zou dat ook moeten veranderen in het instellingenmenu voor extra interne beveiliging om nieuwsgierige ogen uit te sluiten.

Een veilig wachtwoord toevoegen aan de Wi-Fi is een methode om snel te voorkomen dat iemand er gemakkelijk verbinding mee kan maken.
Vanaf daar is het meestal zo eenvoudig als naar de beveiligingsinstellingen van uw router gaan en een gecodeerd wachtwoord activeren dat we een WEP- of WPA-sleutel noemen. Dit wordt gepresenteerd in de vorm van een lange reeks letters en cijfers die de router voor u kan genereren. Gebruikers kunnen het wachtwoord wijzigen in een wachtwoord dat zowel veilig is als gemakkelijk kan worden onthouden om de beveiliging te verbeteren. Het goede aan het instellen van een gecompliceerd wachtwoord is dat het meer veiligheid biedt terwijl de verbonden apparaten automatisch toegang hebben tot het netwerk zonder dat het wachtwoord altijd moet worden ingevoerd. U kunt zelf een wachtwoord opgeven, maar de gegenereerde sleutel van de router is een veel sterkere codering dan het gebruik van een wachtwoord dat iemand mogelijk kan raden. De meeste moderne computers zullen wachtwoorden opslaan wanneer u verbinding maakt met uw Wi-Fi-thuisnetwerk, dus u hoeft niet opnieuw het netwerkwachtwoord op te geven wanneer u zich aanmeldt op internet, tenzij iets wordt gereset.

Voor de iPhone- of iPad-hotspot kan een vergelijkbare methode worden gebruikt om de hotspot-beveiliging te verbeteren. Het enige dat een gebruiker hoeft te doen, is door gewoon naar de netwerkinstellingen-app te gaan en het wachtwoord te wijzigen. Hiermee is het niet nodig om het wachtwoord in te voeren telkens wanneer de hotspot beschikbaar wordt gemaakt, tenzij het apparaat wordt hersteld.

Hoewel het absoluut noodzakelijk is om een ​​wachtwoord of coderingssleutel te gebruiken om uw Wi-Fi-netwerk te beveiligen, zijn er nog een aantal andere eenvoudige stappen om het nog beter te beveiligen.

Op elke computer die uw netwerk gebruikt, is een specifiek nummer gekoppeld dat een 'MAC (Media Access Control) -adres' wordt genoemd. Dit is eigenlijk een fysiek nummer dat is toegewezen aan de feitelijke Wi-Fi-adapterhardware op uw computer of mobiele apparaat. Via de interne instellingen van uw router kunt u de MAC-adressen bepalen van de computers die u toegang wilt tot uw netwerk en deze specificeren aan de router. Elk apparaat dat niet het juiste MAC-adres heeft, krijgt geen toegang.

Om MAC-adressen in te stellen, moet u de apparaten hebben die u op uw netwerk wilt kunnen gebruiken, zodat u hun adressen kunt zien in het gedeelte "MAC-adres" van de router. Daar kun je meestal gewoon op een knop klikken die de MAC-limietinstelling van de router inschakelt en vervolgens selecteren welke adressen toegang hebben tot het netwerk. Met deze opstelling kan een ander apparaat met een geheel ander MAC-adres dan dat apparaat, geen verbinding maken met het draadloze netwerk. Vanwege het feit dat het MAC-adres uniek is en wordt toegewezen aan de specifieke hardware, kunnen sommige andere pc's of mobiele apparaten geen verbinding maken met het draadloze netwerk met behulp van deze vorm van beveiliging.

Elk apparaat dat niet het juiste MAC-adres heeft, krijgt geen toegang.
De meeste routers hebben ook een intern firewallprogramma dat u kunt inschakelen via het instellingenmenu. Dit is anti-hack software die een netwerk moeilijker maakt om van buitenaf te benaderen, en het inschakelen is over het algemeen heel eenvoudig. Het is ook een goed idee om uw computers en apparaten te beschermen met firewallsoftware (Windows heeft er een ingebouwd, maar het is geen slecht idee om in betere computers te investeren) die u commercieel kunt kopen om uw gegevens nog verder te beschermen.

Er is een klein probleem met MAC-adresfilters, omdat ze dingen kunnen compliceren wanneer u een nieuw apparaat aan uw netwerk wilt toevoegen. Dus als de neef van je vrouw verbinding wil maken met het netwerk, moet je bijvoorbeeld teruggaan en zijn MAC-adres toevoegen aan de lijst van de router. Dit is natuurlijk een kleine prijs voor extra beveiliging.

Een andere snelle manier om het Wi-Fi-netwerk te beschermen, is door de SSID van het systeem of de naam van het netwerk te wijzigen. Dit is waar het apparaat naar zoekt wanneer het probeert verbinding te maken met het netwerk en kan worden gedaan met dezelfde methode als bij het instellen van het wachtwoord. Vanuit dezelfde instellingenmenu's die u de MAC-instellingen hebt aangepast en uw coderingssleutel hebt ingeschakeld, kunt u ook instellen of uw wifi-netwerk 'vindbaar' is. Dit betekent dat de router zijn ID-gegevens (de SSID genaamd) niet door de lucht gaan om andere apparaten te vergrendelen. Alleen apparaten die op zoek zijn naar de router, zoals degene die u al toestemming hebt gegeven om verbinding te maken, kunnen uw verbinding gebruiken.

U wilt niet dat uw netwerk detecteerbaar is en u wilt niet dat uw router zijn SSID uitzendt.
Hoewel alleen het wijzigen van de naam de beveiliging van wifi niet verbetert, is een optie die extreem krachtig is om te voorkomen dat ongewenste gebruikers verbinding maken, het netwerk onzichtbaar te maken. Wanneer het netwerk onzichtbaar is, kunnen hackers die mogelijk op zoek zijn naar een wifi-verbinding om toegang te krijgen, deze niet vinden. Het is belangrijk om te weten dat, als het netwerk onzichtbaar is, nieuwe apparaten verbinding moeten maken, gebruikers handmatig de SSID en het wachtwoord moeten invoeren in plaats van dat het apparaat automatisch de Wi-Fi-naam moet identificeren.

Over het algemeen vindt u de mogelijkheid om de vindbaarheid te wijzigen op het tabblad Beveiliging van het browservenster van uw router. Het is meestal een knop die bespreekt dat uw netwerk detecteerbaar is of SSID-uitzending uitschakelt. Dit is ook een goede gelegenheid om de SSID van je router te veranderen in iets anders dan de door de fabrikant ingestelde instelling. Er is een reden waarom je zoveel netwerken ziet met de naam "Linksys" of "D-Link" - dat zijn routers waarvan de standaardwaarden van de fabrikant nog steeds geactiveerd zijn, en ze suggereren aan hackers dat de wachtwoorden nog steeds op de standaardwaarden zijn ingesteld. Hoe dan ook, het is gemakkelijker voor iemand om in uw netwerk te komen als ze meer informatie hebben en een fabrikant-SSID helpt niet. Verander hem en maak hem onzichtbaar. Onthoud gewoon: u wilt niet dat uw netwerk detecteerbaar is en u wilt niet dat uw router zijn SSID uitzendt. Schakel die dingen uit.

Op dit moment gebruiken de meeste draadloze lokale netwerken 802.11, die uit drie verschillende frequentiebereiken bestaat. 2,4 GHz, 3,6 GHz en eveneens 4,9 / 5,0 GHz-groepen hebben bijvoorbeeld elk hun eigen bereik. Met de diversiteit in signaalsterkte kunnen instellingen worden toegepast om het bereik te beperken zodat diegenen die te ver zijn het signaal niet kunnen vinden of vinden. Met de 2,4 GHz frequentie kunnen instellingen bijvoorbeeld worden gewijzigd zodat 802.11b of 802.11n kunnen worden geselecteerd in plaats van 802.11g in de routerinstellingen. Hierdoor wordt het signaalsterktebereik beperkt, zodat alleen degenen in de buurt van de router toegang hebben tot het netwerk. Een eenvoudigere manier om het wifi-signaal te beperken is om de router in een afgesloten ruimte of een afgesloten ruimte te plaatsen om de signaalsterkte te onderdrukken, hoewel dit de wifi-snelheden kan verminderen voor diegenen die toegang willen hebben tot het.