Google heeft een nieuwe versie van Chrome OS uitgerold die oudere Intel Chromebooks tegen de Meltdown-aanval beschermt en voor alle modellen bescherming tegen een variant van de Spectre-aanval introduceert.

Chrome OS 65 voorziet Chromebooks met een oudere Intel-processor en Linux-kernel 3.14 van kernel page table isolation (KPTI). Deze beveiligingsmaatregel isoleert kernelgeheugen van usermodeprocessen en moet zo de Meltdown-aanval voorkomen. KPTI kan echter gevolgen voor de prestaties van het systeem hebben. Nieuwere Intel Chromebooks met kernel 3.18 en 4.4 ontvingen de KPTI-beveiliging al in december vorig jaar.

Daarnaast introduceert Chrome OS 65 op alle Chromebooks met een Intel-processor de Retpoline-beveiliging. Dit is een door Google ontwikkelde verdedigingstechniek die gebruikers tegen één van de twee Spectre-aanvallen moet beschermen, zonder dat dit een grote impact op de systeemprestaties heeft. Updaten naar Chrome OS 65.0.3325.167 (Platformversie: 10323.58.0/1) zal op de meeste systemen automatisch gebeuren.

(Bron: Security.nl)

    20-03-2018 00:00