Een releasegroep heeft het Microsoft Store-spel Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection buiten Microsofts winkel uitgebracht met de claim dat er vijf beveiligingslagen van het Universal Windows Platform aanwezig waren.

De releasegroep Codex heeft het spel volgens DSO Gaming deze maand online gedistribueerd, voorzien van de melding dat Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection voorzien was van MSStore-, UWP-, EAppX-, XBLive- en Arxan-beveiliging. Torrentfreak citeert een eerdere quote van cracker Voksi, die claimt dat de Arxan-drm te vergelijken is met Denuvo en gebruikmaakt van virtuele machines. EAppX is de naam voor versleutelde appx-packages van apps.

Waarschijnlijk doelt Codex met de rest van de termen op het feit dat de app alleen via de Microsoft Store te distribueren moet zijn en via het Xbox Live-platform zou moeten draaien. De versie die de releasegroep uitbrengt werkt los daarvan, maar de groep adviseert verbindingen die het spel op wil zetten met een firewall te blokkeren om bijwerken van de app te voorkomen. Alleen bij Arxan gaat het daadwerkelijk om drm, anders dan DSO Gaming en Torrentfreak suggereren.

Details over het kraken zijn er verder niet en het is onduidelijk of met de methode alleen de beveiliging van Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection ongedaan te maken is of dat meer UWP-apps ten prooi kunnen vallen aan Codex. Het lijkt hoe dan ook de eerste keer dat Arxan als UWP-beveiliging ongedaan is gemaakt.

(Bron: Tweakers.net)

    15-02-2018 00:00