De politie heeft vorige week een 18-jarige man uit Oosterhout aangehouden op verdenking van het uitvoeren van ddos-aanvallen op de Belastingdienst, de Bunq bank, internetaanbieder Tweak en Tweakers.net.

Bung werd vorig jaar september en november getroffen door ddos-aanvallen. Daardoor waren de app en website van de bank slecht of niet meer bereikbaar en konden klanten geen iDeal-betalingen uitvoeren. Op 29 januari waren de BelastingdienstTweak en Tweakers.net het doelwit van ddos-aanvallen.

In november deed Bunq aangifte van de ddos-aanvallen en startte het Team High Tech Crime (THTC) van de politie een onderzoek. Ook de drie andere getroffen organisaties deden aangifte waarop een onderzoek werd ingesteld. Informatie uit deze onderzoeken wees naar de nu aangehouden verdachte. Bij de aanhouding van man is ook zijn woning doorzocht. Hierbij zijn een computer en andere digitale gegevensdragers in beslag genomen waar verder onderzoek naar volgt.

De politie laat weten dat nog wordt onderzocht of de verdachte betrokken is geweest bij de recente ddos-aanvallen op ABN Amro, ING en Rabobank. De verdachte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie sluit niet uit dat meerdere personen worden aangehouden, zo zegt Gert Ras van het Team High Tech Crime (THTC) van de Landelijke Eenheid tegenover

    06-02-2018 00:00