Kali Linux is een op Debian gebaseerde Linux-distributie gericht op penetratietesten en beveiligingsauditing. Kali heeft honderden tools die zijn gericht op verschillende taken op het gebied van informatiebeveiliging, zoals penetratietesten, beveiligingsonderzoek, computer forensisch onderzoek en reverse engineering. Kali Linux is ontwikkeld, gefinancierd en onderhouden door Offensive Security, een toonaangevend opleidingsbedrijf voor informatiebeveiliging.

Kali Linux die vrijgegeven is op 13 maart 2013 kan je zien als een complete, top-to-bottom opnieuw opgebouwd van BackTrack Linux.

Gratis en dat zal het ook altijd zijn: Kali Linux is net als BackTrack volledig gratis en wil dat altijd zijn. Je zal nooit betalen voor Kali Linux
.
Open source Git tree: Het Dev team is toegewijd aan het open source-ontwikkelingsmodel en hoe men ontwikkeld kan iedereen zien. Kali Linux is beschikbaar voor iedereen die zijn specifieke behoeften wil aanpassen of tweaken.

FHS compliant: Kali houdt zich aan de Filesystem Hierarchy Standard, waardoor Linux gebruikers eenvoudig binaries, ondersteunende bestanden, bibliotheken, etc kunnen lokaliseren.

Ondersteuning van een breed scala aan draadloze apparaten: een standaard knelpunt met Linux-distributies is de ondersteuning voor draadloze interfaces. Kali Linux is zo gebouwd om zo veel draadloze apparaten als mogelijk te ondersteunen, waardoor het goed te draaien is op een breed scala aan hardware en maakt het compatibel met tal van USB adapters. waaronder de Alfa adapters.

Aangepaste kernel, gepatcht voor injectie: Als penetratie testers moet het development team vaak moet draadloze assessments doen, zodoende heeft de kernel altijd de laatste injectie patches inbegrepen.

Meertalige ondersteuning: hoewel Kali echt meertalige ondersteuning biedt, kunnen meer gebruikers in hun moedertaal werken en de hulpmiddelen vinden die ze nodig hebben voor de taak.

ARMEL en ARMHF ondersteuning: Aangezien ARM-gebaseerde single-board systemen zoals de Raspberry Pi en BeagleBone Black, onder andere, worden er steeds meer en goedkoper.
Kali Linux is beschikbaar op ARM-apparaten en heeft ARM-repository's geïntegreerd met de hoofddistributie, zodat ARM-tools worden bijgewerkt met de rest van de distributie.

Kali Linux is specifiek afgestemd op de behoeften van professionele pen testers en is daarom bekend met het Linux-besturingssysteem in het algemeen.

Kali Linux is hier te downloaden.